پایین بودن ویتامین D در جریان خون، کمتر از حد طبیعی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش دهد. محققان استرالیایی متوجه شدند افرادی که ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند، با احتمال 57 درصد بیشتر از افرادی که دارای مقادیر کافی این ویتامین در بدن‌شان هستند، ممکن است به دیابت نوع دوم دچار شوند. ویتامین D، هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید به‌طور طبیعی در بدن ساخته می‌شود. همچنین مصرف برخی غذاها مانند تخم‌مرغ و ماهی می‌تواند به تامین این ویتامین در بدن کمک کند. مهم‌ترین کاربرد ویتامین D به همراه کلسیم برای ساخت و تقویت استخوان‌های بدن است. آخرین مطالعات نشان داده علاوه بر موارد بالا، ویتامین D می‌تواند به پایین آمدن فشار خون و همچنین کنترل قند خون کمک کند. در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دوم هستند، بدن نمی‌تواند از انسولین تولید شده به‌طور موثر برای کنترل قند خون استفاده کند. در عین حال محققان متوجه شدند ویتامین D می‌تواند به افزایش ترشح انسولین در بدن کمک کرده و به این ترتیب کنترل قند خون را ساده‌تر کند. این ویتامین‌، همچنین نقش زیادی در کاهش خطر ابتلا به آسم، بیماری‌های قلبی و برخی انواع سرطان‌ها دارد.