سنگ كيسه صفرا چيست ؟

10% از بزرگسالان در كشورهاي صنعتي مبتلا به سنگ كيسه صفرا هستند . رژيم غذايي مي‌تواند تاثير عمده‌اي بر سنگ كسيه صفرا داشته باشد . رژيم غذايي پرچرب به ويژه چربي‌هاي اشباع شده و مصرف زياد از حد كربو هيدرات‌هاي تصفيه‌شده مي‌تواند ايجاد سنگ كيسه صفرا را تحريك كند . فيبر غذايي فراوان از خطر تشكيل سنگ كيسه صفرا مي‌كاهد . اضافه‌وزن ، خطر سنگ كيسه صفرا را افزايش مي‌دهد در حاليكه كم كردن وزن در افراد چاق حتي موجب مي‌شود سنگ‌هاي مزمن حل و ناپديد شوند . در فرد

 

 

مبتلا ، مصرف غذاهاي چرب يا قهوه سبب انقباض‌هاي دردناك كيسه صفرا مي‌شود .

همچنين ، افرادي كه به حساسيت‌هاي غذايي دچارند ، اغلب نشانه‌هاي نامشخص از سنگ كيسه صفرا را بروز مي‌دهند و معمول‌ترين غذاهايي كه منجر به اين علايم مي‌شود تخم پرندگان ، وپياز است . مصرف روزانه ويتامين E مي‌تواند در برابر تشكيل سنگهاي صفرا و بويژه زماني كه دريافت چربي رژيم بالا باشد ، نقش حفاظتي داشته باشد .